מכון-דרור-לוגו

תפריט

גמילה מהתמכרויות: מכון, מרכז ומוסד גמילה מהתמכרות פרטי

מאת: רותי פרגר-מאור, פסיכולוגית חינוכית מומחית בכירה

תוכן עניינים

מתי נדרש טיפול במרכז גמילה מהתמכרויות?

המילה "גמילה" יכולה מאוד להבהיל ולבלבל. כשמדברים על תהליך כזה, הנטייה היא לדמיין מוסד גמילה עם תנאים קשוחים, תופעות גופניות לא סימפטיות ובעיקר המון קושי ואתגרים. במקרים מסוימים, אנשים יבחרו שלא להתעסק בכך בכלל, מתוך חשש אמיתי מהאינטנסיביות של התהליך, אך כפי שתכף נבין, יש הרבה דרכים להיגמל מהרגלים מזיקים – וכל אחד יכול למצוא את זו שמתאימה לצרכים ולאופי הייחודי שלו.

כדי להבין אם אתם זקוקים למרכז גמילה מהתמכרויות, מומלץ לבחון עד כמה ההרגל שאתם מכורים אליו משפיע עליכם – נפשית, חברתית, כלכלית וגופנית. ההבנה הזאת היא מאוד אינדיבידואלית. ההתמכרות משפיעה על כל אדם באופן שונה. אם אתם מרגישים, או שומעים מאנשים שיקרים לכם, שהגיע הזמן לשינוי – בהחלט כדאי להקשיב לקולות האלו ולחשוב כיצד להגביר את השליטה על החיים שלכם.

מכון גמילה מהתמכרויות

האם חייבים להיכנס למכון גמילה מהתמכרויות?

יכול להיות שמספיק לכם לקרוא את המילים "מכון גמילה" כדי להתמלא בחששות ולוותר מראש על התהליך, אך בפועל, ייתכן כי כשתעמיקו בכך, תגלו שמרכזי גמילה לא כל כך מאיימים כמו שחשבתם. הידע המקצועי בתחום ההתמכרויות משתפר ומתרחב כל הזמן – וכיום יודעים כיצד לבנות תוכניות גמילה יעילות וייעודיות לכל אדם על פי הצרכים שלו.

חשוב להבין כי גמילה מהתמכרויות לא חייבת להתבצע במכוני גמילה רשמיים. אנשים מסוימים עשויים למצוא יעילות רבה יותר דווקא בשיטות אחרות – שכוללות בין היתר ליווי אישי ופרטני של גורמים מקצועיים כמו פסיכולוג מומלץ, פסיכיאטר ורופא מומחה. לכך ניתן לצרף גם מעטפת תומכת של כלים טבעיים שיעזרו להפוך את התהליך לפשוט יותר – תוך שיפור הבריאות הגופנית והנפשית במהלכו.

הצעד הראשון לחיים טובים מתחיל כאן

לתיאום פגישה מקצועית עם המומחים שלנו, יש למלא את הפרטים הבאים:

גמילה מהתמכרות בגישה טבעית לצד ליווי מקצועי

נתחיל מהסוף – גמילה יעילה מהרגלים או חומרים מזיקים – בטח אם מדובר בסמים, אלכוהול, סיגריות ותרופות מרשם – צריכה להתבצע תוך ליווי מקצועי – רפואי או פסיכותרפי. בתהליך הזה, אין מקום לקיצורי דרך ואין באמת נוסחה קסומה וטבעית שתעזור לכם להשתחרר מההתמכרות בלי מאמץ.

המסע הזה דורש מכם לצלול באומץ לתוך עצמכם ולהבין מדוע פיתחתם את ההתמכרות, מהם המנגנונים הנפשיים שתורמים להעצמת התלות וחשוב מכך, איך התמכרות משפיעה לא רק על הנפש – אלא גם על היבטים שונים בתפקוד הגוף. תהליך הגמילה מההתמכרות יכול להתבטא גם בקשיים גופניים ופסיכולוגיים – ולכן כדאי שלא לעבור אותו לבד.

לצד הליווי המקצועי – ישנם הרבה דברים שניתן לעשות כדי להקל על עצמכם ועל האנשים שאתם אוהבים במסע הזה. המאמצים הטבעיים והמשלימים בהקשר הזה יתמקדו בין היתר בשיפור היציבות המנטלית ובהקלה על תסמיני הגמילה שאולי יתעוררו.

אחת הדרכים לעשות זאת היא להפחית את הסטרס, החרדה והדיכאון שעלולים להופיע או להתגבר במהלך הגמילה מההתמכרות. טכניקות כמו מדיטציה, דמיון מודרך, יוגה, עיסוי, ניהול יומן ודיקור נמצאו יעילות במחקרים מדעיים בשיפור ההתמודדות עם התחושות המורכבות האלו. גם פעילות גופנית שמתאימה לכם וכן תזונה מאוזנת ובריאה יכולות לסייע בכך – אך נדגיש שוב – כל אלו יכולים לבוא בנוסף לליווי המקצועי ולא במקומו.

כיום, יותר ויותר מומחים דוגלים בגישה הוליסטית לצורך טיפול בהתמכרויות, כלומר, מבינים שאם רוצים לשפר היבט אחד בבריאות הגוף או הנפש – חייבים להסתכל על מכלול הדברים שמשפיעים על הבריאות ולהשפיע עליהם לטובה.

מרכז גמילה מהתמכרויות

איך הגמילה מהתמכרויות משפיעה על החיים?

התמכרות היא גורם שמשנה בצורה משמעותית את דפוסי החשיבה וההתנהגות. אנשים רבים מאמינים שיוכלו לנהל את ההתמכרות ולשלוט בה, כאשר בפועל, היא עלולה לגרום להם לאבד יותר ויותר עוגנים משמעותיים בחייהם – אפילו בלי שיהיו מודעים לכך.

גמילה מהתמכרויות קודם כל מעניקה יותר צלילות ובהירות. היא עוזרת "לצאת מהעור של עצמנו" ולראות דברים מנקודת מבט אחרת, שלא בהכרח אפשר לראות מנקודת המבט של האדם המכור.

תהליך הגמילה מהתמכרות עוזר להגביר את השליטה על החיים ועל הבחירות שלנו – ובכך עם הזמן גם עשוי להעצים את העצמאות, הביטחון וההערכה העצמית. זה עשוי לשפר גם את מערכות היחסים, הקריירה ואפילו בריאות הגוף – אם מתמסרים לתהליך ומוכנים להשקיע את המאמצים הנדרשים.

מוסד גמילה מהתמכרויות

איזה טיפול יכול לעזור בגמילה מהתמכרות?

חלק משמעותי בתהליך הגמילה מהתמכרויות הוא היכולת להשתחרר מדפוסים מוכרים שהובילו להיקשרות הלא בריאה – ולהבין איך להחליף אותם בדפוסים שמשרתים אותנו בצורה טובה יותר. שיטות טיפול רבות יכולות לסייע בכך, כאשר אחד הכלים היעילים בתחום הזה הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT).

בטיפול CBT, מגדירים מטרה ברורה ותוחמים את התהליך בזמן. זו שיטה שמבוססת על מחקרים מדעיים ובמרכזה עומדים כלים מעשיים שעוזרים לזהות דפוסי חשיבה והתנהגות שהובילו לפיתוח התמכרות. בהמשך מכירים דרכים להחליף את הדפוסים האלו וגם בוחנים את ההתקדמות בצורה ברורה ומדויקת.

ולצד טיפול כזה, קיימות גם גישות אחרות שעשויות להיות יעילות בגמילה מהתמכרויות – כמו לדוגמה טיפול דינמי שבו צוללים עמוק יותר לכל הגורמים שעיצבו את מי שאנחנו היום והובילו בין היתר גם לפיתוח ההתמכרות. בתהליך כזה לומדים להכיר את המנגנונים הפנימיים שמניעים אותנו – ועם הזמן גם משפיעים עליהם בצורה עמוקה ומשמעותית יותר.

חשוב לציין כי עולם הטיפול אינו דוגל בגישה של "שחור או לבן", אלא בדיוק ההיפך. ישנם מטפלים רבים שמשלבים בין כמה שיטות ומתאימים בצורה פרטנית את האסטרטגיה הנכונה לאדם שיושב מולם. מטפל טוב גם ידע להבין אם יש צורך בכלים משלימים – כמו טיפול קבוצתי, תרופות או מעקב רפואי – וכן להמליץ על פעולות נוספות שתוכלו לבצע בעצמכם כדי להפוך את תהליך הגמילה מההתמכרות לאפקטיבי יותר.

6 סוגי התמכרויות ודרכי הטיפול בהן
נגן וידאו

גמילה מהתמכרויות - סיכום

חשוב לדעת כי במכון דרור, גמילה מהתמכרויות נערכת על-ידי צוות בעל ניסיון רב שנים, אשר כולל אנשי מקצוע המתמחים בעבודה אבחונית וטיפולית עם ילדים, בני נוער ומבוגרים.

אנו, במכון דרור, מאמינים כי היכולות האמיתיות מתגלות כאשר המטופל מרגיש בסביבה בטוחה ובתנאים שאף מאפשרים לו ליהנות מהחוויה הטיפולית.

למידע נוסף ולקביעת מועד לגמילה מהתמכרויות בגבעתיים – חייגו 03-3723067 או השאירו את פרטיכם באתר ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם.

Picture of רותי פרגר-מאור
רותי פרגר-מאור

פסיכולוגית חינוכית מומחית-בכירה עם ניסיון של 35 שנה באבחון, ייעוץ וטיפול בילדים, נוער ומבוגרים. מתוך שליחות אמיתית לעתיד טוב יותר של החברה הישראלית, רותי הקימה ב-2008 את מכון דרור לפסיכולוגיה וחינוך. בנוסף, רותי מעבירה סדנאות, הדרכות להורים ומורים ואף מנהלת בהתנדבות קרן תרומות בתחומי החינוך והרווחה.

רוצה לקרוא עוד?

מאמרים מותאמים אישית במיוחד בשבילך

טיפול בהתמכרויות
טיפול בהתמכרויות: המדריך המלא על דרכי טיפול בהתמכרות

התמכרות היא חלק בלתי נפרד מהחוויה האנושית ולכל אחד מאיתנו יש את ה"שדים" שהוא היה שמח להשתחרר מהם. כדי להבין האם ההתמכרות מהווה בעיה שצריך לטפל בה – חשוב לשאול את עצמנו את השאלות הנכונות ובעיקר לפתח הרבה יותר אמפתיה וסלחנות כלפי ההתמודדות הכל-כך נפוצה הזאת.

המדריך המלא >>
התמכרות וגמילה מסוכר ופחמימות
התמכרות לסוכר ופחמימות: תסמיני גמילה מסוכר ופחמימות

התמכרות לסוכר ופחמימות מוגדרת כתלות או כצורך בשימוש בחומרים אלה באופן מתמשך וכפייתי, זאת על אף שצריכה זו גורמת לנזק גופני או נפשי. סוכר משחרר דופמין, נוירוטרנסמיטר המסב לאדם תחושת הנאה והקלה כוזבת בכאב ובתסמיני חרדה ודיכאון.

המדריך המלא >>
התמכרות וגמילה ממסכים
התמכרות למסכים: גמילה ממסכים לילדים, לבני נוער או למבוגרים

התמכרות למסכים הינה הפרעה הגורמת לילדים לדחף בלתי נשלט לשבת מול מסך ולצפות בסרטונים או לשחק באופן כפייתי במשחקים אלקטרוניים. השימוש המופרז במסכים פוגע ברווחת הילדים וגורם לעצבנות, מתח, חוסר שקט, מחשבות טורדניות, ריחוק חברתי, כאבי ראש, חוסר ריכוז, עלייה במשקל וירידה בהישגים הלימודיים.

המדריך המלא >>

הצעד הראשון לחיים טובים מתחיל כאן

לתיאום פגישה מקצועית עם המומחים שלנו, יש למלא את הפרטים הבאים: