מכון-דרור-לוגו

תפריט

פסיכולוג ארגוני מומלץ: מרכז מומחים בפסיכולוגיה ארגונית

מאת: רותי פרגר-מאור, פסיכולוגית חינוכית מומחית בכירה

תוכן עניינים

מהי פסיכולוגיה ארגונית?

פסיכולוג ארגוני הוא איש מקצוע שהשלים בהצלחה תואר ראשון בפסיכולוגיה, תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית-חברתית-תעסוקתית או התמחות דומה, הכשרה מעשית בת ארבע שנים ועבר בהצלחה מבחן סיום רשמי מטעם משרד הבריאות.

פסיכולוגים ארגוניים מועסקים על ידי חברות וארגונים שונים במשק על מנת לספק שירותים של ייעוץ ופיתוח ארגוני. בחלק מהמקרים הם עושים זאת באופן עצמאי, בתור יועצים חיצוניים, ולעיתים כעובדים מן המניין, לרוב במסגרת מחלקת משאבי האנוש בארגון.

מטרת העל של כל פסיכולוג ארגוני היא לאבחן את תהליכי העבודה ותהליכי הניהול בארגון ולהציע תוכניות לייעולם ולשיפורם. הם תורמים לרווחתם של עובדים בכל הדרגים, אך בניגוד לפסיכולוגים תעסוקתיים, הם מתמקדים יותר בהצלחת הארגון כולו – כמכלול שלם, ופחות בכל פרט ופרט.

באופן ספציפי יותר, פסיכולוגים ארגוניים מבצעים אבחון ארגוני, שמטרתו למצוא דרכים לצמצם עלויות, להגביר את שביעות הרצון, ההזדהות, המוטיבציה והפרודוקטיביות בקרב העובדים, לשפר את רמת היצרנות, לגייס עובדים מתאימים, לשפר את היחסים בין העובדים ובין העובדים והדרג הניהולי, לדאוג שהעובדים ירכשו מיומנויות רלוונטיות חסרות – ועוד.

פסיכולוג ארגוני

מתי יש לפנות לפסיכולוגית ארגונית?

ישנן מספר סיבות טובות מאוד לפנות לקבלת ייעוץ ארגוני מצד פסיכולוגית ארגונית מומחית. אם אתם מרגישים שהן תקפות במקרה שלכם, כנראה שכדאי לבדוק את הסיטואציה שלכם לפרטי פרטים. להלן מספר סיבות נפוצות לפנייה לפסיכולוגית ארגונית:

• במידה והארגון לא מצליח לצמוח ולהתפתח עם הזמן, ולמעשה הולך אחורה או עומד במקום מבחינה עסקית, מקצועית וכלכלית, ולא מצליח לעמוד ביעדים השנתיים.

• במידה ומתרחשים משברים ונוצרים קונפליקטים רבים בין העובדים או בין צוות העובדים והדרג הניהולי.

• במידה ואתם חושבים שקיימות מיומנויות חסרות בקרב העובדים, אך אינכם יודעים לעמוד על טיבן באופן מדויק, או שאינכם יודעים כיצד להכשיר אותם באופן אפקטיבי.

• במידה והפרודוקטיביות של העובדים ויעילות עבודתם איננה ברמה הנדרשת או המצופה מהם, משמע התוצרת שלהם איננה מספקת דיה, ואתם מעוניינים לשפר את הביצועים שלהם.

• במידה ואתם מעוניינים לבצע שינויים משמעותיים במבנה הארגון ובתהליכי העבודה והניהול שלו.

• במידה והעובדים נשחקים מהר או מלינים על שחיקה, סובלים מסימפטומים של סטרס כרוני, לא מצליחים למצוא איזון בין חיי הפנאי וחיי העבודה ובכלליות לא מספיק מרוצים ומסופקים מהעבודה בארגון.

• במידה ויש צורך להכשיר ולהנחות מנהלים חדשים או את הצוות הניהולי הקיים בארגון.

• במידה ואתם מעוניינים לגייס עובדים חדשים ומתאימים למשרות שונות, ואינכם בטוחים כיצד לעשות זאת, או שלא נחלתם הצלחה מספקת בעבר בכל הקשור לגיוס והשמה של עובדים מתאימים.

בשורה התחתונה, פסיכולוגית ארגונית תגיע לארגון, תאבחן אותו מ-א' ועד ת', תיישם ידע תיאורטי ומחקרי וניסיון פרקטי בשביל לתרום לרווחת הארגון ועובדיו ובשביל ליצור סביבת עבודה הרמונית ומסונכרנת היטב. פעמים רבות יש צורך בזוג עיניים מקצועיות בשביל להבין מה לא עובד כיום ומה ניתן לשפר מחר בשביל להניע את הארגון קדימה.

הצעד הראשון לחיים טובים מתחיל כאן

לתיאום פגישה מקצועית עם המומחים שלנו, יש למלא את הפרטים הבאים:

ההבדל המרכזי בין פסיכולוג ארגוני לפסיכולוג תעסוקתי

תחומי עבודתם של פסיכולוג ארגוני ופסיכולוג תעסוקתי משיקים ואף חופפים במידה רבה, אך אינם זהים. שניהם שואפים לשפר את מערכת היחסים בין הארגון ובין עובדיו וליצור ביניהם סינרגיה, לייעל את תהליכי העבודה והניהול בארגון, לגייס אליו עובדים שמתאימים לו מבחינת כישורים ומרכיבי אישיות, לדאוג שהעובדים מסופקים ושבעי רצון ושהארגון מתפקד היטב.

ההבדל העיקרי בין התפקידים והגישות הוא שמטרת העל של הפסיכולוג הארגוני היא לייעל ולשפר את תהליכי הארגון עצמו, תוך מתן התייחסות הכרחית להון האנושי, שוודאי מהווה חלק ניכר ועיקרי בו. לעומת זאת, פסיכולוג תעסוקתי מתמקד יותר בפרט וברווחתו האישית, וזאת במטרה לעזור לו למצוא את הקריירה המתאימה לו ולמרכיבי האישיות שלו ולהתמיד ולהתקדם בה מבלי להישחק.

בתור הגדרה כללית, פסיכולוג ארגוני מעניק ייעוץ ארגוני, ופסיכולוג תעסוקתי מעניק ייעוץ תעסוקתי. בשל העובדה שרווחת הפרט ורווחת הארגון חופפים במידה רבה, כך גם ההתמחויות הללו משיקות בלא מעט נקודות.

ארגונים יכולים להעסיק פסיכולוג תעסוקתי בכל הקשור לאבחון פרופיל המועמד האידיאלי למשרה ובחירת העובדים המתאימים, וכמו כן גם בנושא הערכת עובדים קיימים, אך כשמדובר בתהליכים ארגוניים רחבי-יריעה, פסיכולוג ארגוני יהווה בחירה מדויקת יותר, בעוד שפסיכולוג תעסוקתי יהווה בחירה מתאימה יותר עבור הפרט המחפש לקדם את חייו המקצועיים.

פסיכולוגית ארגונית

כיצד לבחור פסיכולוג ארגוני מומלץ?

אם בתור ארגון או מנהלים בארגון אתם יכולים לקבל המלצה מצד מנהלים בארגונים אחרים, שעבדו בהצלחה או עודם עובדים בהצלחה עם פסיכולוגית ארגונית מסוימת, תוכלו להיעזר בהמלצתם במהלך תהליך הבחירה. להתנסות אישית חיובית עם אנשי מקצוע יש משמעות רבה, ובפרט אם מדובר בארגון בסדר הגודל של הארגון שלכם.

בנוסף להמלצה, כשאתם בוחנים פסיכולוגים ארגוניים שונים, יש לבדוק את רמת וטיב הניסיון המקצועי שלהם, ולבדוק באילו ארגונים הם עבדו בעבר. זוהי סוגיה קריטית ומשמעותית, מאחר וישנם ארגונים מסוגים שונים ובגדלים שונים. אם אותו פסיכולוג ארגוני מתמחה בעבודה עם ארגונים קטנים, וזה לא המקרה שלכם, כנראה שכדאי לכם לבחור בפסיכולוג אחר.

בנוסף, במידה ואתם מחפשים פתרון לסוגיות ספציפיות, כמו פיתוח מנהלים, הכשרת עובדים או גיוס עובדים, כדאי להעדיף פסיכולוגים מומלצים בעלי ניסיון בדבר ואת אלו שמתמחים בכך.

פסיכולוג ארגוני הוא אדם אחד שיכול להשפיע במידה רבה גם על ארגון גדול. לאחר תהליך מדוקדק של אבחון ארגוני, איש המקצוע הנכון יוכל להציע הצעות רבות לייעול ולשיפור כל תהליכי העבודה, ההתנהלות והתקשורת בארגון, במטרה להצעיד אותו קדימה ולעזור לו לתפקד באופן מיטבי.

פסיכולוג ארגוני מעניק זוג עיניים אובייקטיביות ומקצועיות, שיכולות להשקיף על הארגון ודרכי העבודה שלו ממבט על, ממעוף הציפור. פעמים רבות קשה להבין מה לא עובד או לדעת מה וכיצד לשפר כשנמצאים בתוך המערכת, אולי אף זמן רב, ויש צורך לא רק בעין מקצועית ומדויקת, אלא גם בנקודת מבט חיצונית שהיא גם רעננה וגם מרעננת.

פסיכולוגיה ארגונית

פסיכולוג ארגוני - סיכום

חשוב לדעת כי במכון דרור, שירותי פסיכולוגיה ארגונית ניתנים על-ידי צוות מקצועי בעל ניסיון רב שנים, אשר כולל פסיכולוגים ארגוניים המתמחים בעבודה אבחונית וטיפולית עם ילדים, בני נוער ומבוגרים.

אנו במכון דרור מאמינים כי היכולות האמיתיות מתגלות כאשר המאובחן או המטופל מרגיש בסביבה בטוחה ובתנאים שאף מאפשרים לו ליהנות מחוויית האבחון או הטיפול.

למידע נוסף ולקביעת מועד לפגישה עם פסיכולוג ארגוני בגבעתיים – חייגו 03-3723067 או השאירו את פרטיכם באתר ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם.

רותי פרגר-מאור
רותי פרגר-מאור

פסיכולוגית חינוכית מומחית-בכירה עם ניסיון של 35 שנה באבחון, ייעוץ וטיפול בילדים, נוער ומבוגרים. מתוך שליחות אמיתית לעתיד טוב יותר של החברה הישראלית, רותי הקימה ב-2008 את מכון דרור לפסיכולוגיה וחינוך. בנוסף, רותי מעבירה סדנאות, הדרכות להורים ומורים ואף מנהלת בהתנדבות קרן תרומות בתחומי החינוך והרווחה.

רוצה לקרוא עוד?

מאמרים מותאמים אישית במיוחד בשבילך

פסיכולוג נוער
פסיכולוג נוער מומלץ לגיל ההתבגרות: טיפול פסיכולוגי במתבגרים

פסיכולוג מומחה למתבגרים מסייע להם ולהוריהם בהתמודדות עם לקויות למידה, הפרעת קשב, חרדות, הערכה עצמית נמוכה, פחד מכישלון, אכילה רגשית, חוסר אמון, התנהגות עבריינית או מסוכנת, ביישנות, בעיות משמעת או משברים.

המדריך המלא >>

הצעד הראשון לחיים טובים מתחיל כאן

לתיאום פגישה מקצועית עם המומחים שלנו, יש למלא את הפרטים הבאים: